modebewuste outfit kopen
Fashion

Waarop moet je letten bij het kopen van kleding?

Het komt vaak voor dat er omschreven wordt waarop gelet moet worden bij het kopen van kleding, maar nooit welke aspecten nog meer een rol spelen bij kleding die in de mode is. Iedereen is ervan op de hoogte dat het dragen van wijde kleding of te lange kleding afbreuk doen aan hoe de kleren jou staan. Vandaag behandelen we 3 onderdelen waarop nog meer gelet moet worden bij het aanschaffen van een modebewuste outfit. 

Vergeet de riemen en schoenen niet…

Draag geen bruine band met zwarte schoenen, of andersom. Mannen mogen niet veel accessoires dragen, dus zorg ervoor dat de accessoires die je wel draagt er goed uitzien. Hoewel een riem ook accessoires is, ook al heeft hij een functie. Echter kan het dragen van een verkeerde kleur afbreuk doen aan hoe jouw outfit eruit ziet. Elke man zou een mooie platte zwarte leren riem moeten hebben (een doorlopend, enkelvoudig stuk leer, zonder vlechten of stempels of andere versieringen) en een paar mooie zwarte leren schoenen. Het is van belang dat je ze leert poetsen! Het dragen van deze met een dark-wash jeans en een button-down is een geweldige date look en zorgt ervoor dat je weet wat je doet!

Draag geen korte broek

Draag geen spijkerbroek om iets formeler te doen dan het verversen van de olie of het ontstoppen van het toilet. Het zelfde geldt voor een korte broek. Korte broeken worden daarom ook niet voor formele bijeenkomsten gedragen. Het dragen van korte broeken wordt dan vooral gebruikt in de vrijetijd. Daarnaast is het van belang dat je korte broek de juiste lengte heeft, en deze goed aansluit bij jouw omvang. Een te losse korte broek of juist een te strakke korte broek is meestal geen gezicht.

Het dragen van merken

Het kan niemand schelen welk merk je draagt, dus koop wat comfortabel is en goed past en niet uit de top van je broek steekt. Wel zijn er nog een aantal dingen waarop gelet moet worden bijvoorbeeld het dragen van witte sokken bij witte  sneakers en zwarte sokken bij geklede schoenen. Als je geklede sokken wilt kopen voor uw geklede schoenen, dan is dat geheel aan jou, want niemand zal ze zien, tenzij je gaat zitten. Toch is het kopen van merkkleding erg gewild. Het is daarom ook aan te raden om gewilde merken online te bestellen. Goed zittende merken zijn bijvoorbeeld Parajumpers of Stone Island. Deze merken zijn door de unieke samenstelling van materialen erg gewild bij zowel de jeugd als celebraties.

1 reactie

  • Tricorp

    Erg goede tips! Hier kan ik zeker wat mee. Zelf ben ik een keer met een korte broek naar een zakelijke meeting geweest. Dit heb ik een keer gedaan en doe ik nooit meer.

    Gr.

    Anne