lente kleding
Trends

Je garderobe lente-proof maken!

Het nieuwe seizoen komt er alweer bijna aan. Daarom is het tijd om eens goed te kijken naar je kleding. Het is tijd om jouw garderobe lente-proof te maken. Lees deze tips om jouw garderobe klaar te maken voor het volgende seizoen!

Kleding per seizoen categoriseren

Nu het weer wat warmer gaat worden, is het goed om te kijken naar de kleding die momenteel in je kast hangt. Heb je bepaalde kleding die je elk seizoen draagt? Zoals je favoriete Marc Cain blouse? Of is de kleding alleen geschikt voor de herfst en winter? Bepaal en kijk kritisch naar wat je op kan bergen om zo langzaam weer plek te maken voor je zomergoed.

Bepaalde kleding heb je elk seizoen in je kast leggen. Denk aan een mooie jurk of je fijne Cambio broeken. Sommige items, zoals coltruien, kun je prima opbergen. Hoe opgeruimder je kast is, des te overzichtelijker en makkelijker wordt het om dagelijks je outfit uit te kiezen. Je ziet namelijk direct wat je hebt en waar je het mogelijk mee kunt combineren.

Je kledingkast opruimen

Zorg dat je tijdens dit proces echt kritisch bent. Je kleding klakkeloos in opbergdozen doen en ze vervolgens weer op zolder zetten is de makkelijke weg, maar niet de meest efficiënte weg. Kijk goed naar elk kledingstuk. Heb je dat kledingstuk het afgelopen jaar niet gedragen? En ben je niet van plan om het het aankomende jaar te dragen? Verkoop het of doneer het aan een vriendin of misschien zelfs de kringloopwinkel of ander goed doel.

Het is ook mooi om je kleding per categorie of op kleur te hangen of te leggen. Het zorgt voor overzicht, rust en balans in je kledingkast.

De trends dit seizoen

Natuurlijk mogen we de trends niet vergeten. Aankomende lente en zomer is kleur erg belangrijk. Je mag het zo bont maken als je zelf wilt. Een roze top combineren met een groene broek of rok? You go girl! En denim op denim is ook een blijvertje!

Qua schoenen gaan we van het ene uiterste naar het andere: de ugly sneaker trend blijft nog eventjes hangen, maar de minimalistische en klassieke schoenen zijn ook altijd goed. Hoe cliché het ook klinkt: volg niet klakkeloos trends op, maar maak het persoonlijk en draag waar jij je prettig in voelt. Je ziet namelijk al direct wanneer iemand zich niet prettig voelt in bepaalde kleding.