zomer bruiloft man outfit
Fashion

Zomerse bruiloft? Heren, dit trek je aan!

Hopelijk mag het weer. De grote bruiloften waarmee je vrienden of familie de liefde bezegelen met hun ware liefde. Na zo’n jaar als 2020 kunnen we bijna niet meer wachten op die zomerse bruiloften. Voor dames is het bedenken van de outfit vrij makkelijk. Met een mooie jurk en een paar pumps is zij voorzien. Maar hoe zit dat met jou?

Tijd voor inspiratie! In dit artikel lees je hoe jij goed voor de dag komt als gast van de eerste zomerse bruiloft van 2021!

Casual, maar niet te casual: een pak

Het is belangrijk dat je weet waar de bruiloft gehouden wordt. Gebeurt het allemaal op één plek, bijvoorbeeld bij het strand? Of is de plechtigheid bij het gemeentehuis en vertrekken jullie vanuit daar naar de feestzaal? De locatie is erg bepalend voor je outfit!

Niet geheel onbelangrijk: vraag altijd of het bruidskoppel een dresscode in gedachten heeft. Vaak staat dit op je invite. Mocht het er niet op staan, dan waardeert het bruidspaar het vast als je het toch even navraagt.

  • Strand bruiloft? Ga voor een linnen pak. Het materiaal past mooi bij de locatie en op een zomerse dag zorgt het linnen ervoor dat jij er – ook bij hoge temperaturen – nog steeds cool uitziet.
  • Park bruiloft? Hier kun je alle kanten op met je pak. Linnen is altijd goed, maar een standaard pak voldoet ook aan de stijltips. Ga voor een lichte blauwe of groene kleur. Trendy!
  • Bruiloft in een zaal? Vaak zetten ze hier een airco aan, juist vanwege het warme weer. Het kan binnen soms best frisjes aanvoelen. Kies daarom voor een standaard pak. Maar, combineer het wel met een blouse met korte mouwen. Als de dansvloer eenmaal geopend wordt door de eerste dans kunnen de temperaturen hoog oplopen!

Niet onbelangrijk: de schoenen voor onder jouw pak

Schoenen maken de man. Of gaat dat gezegde niet zo? In ieder geval, de juiste schoenen zijn heel belangrijk. Je gaat niet naar een bruiloft op je Nike of Converse AllStars schoenen. Als stijlvolle man (die wel van dansen houdt) wil je echter geen klassieke herenschoenen aan. Dat geeft je outfit direct een serieuze look. Sneakers zijn the way to go!

Belangrijk bij je schoenen keuze is dat de schoenen niet té casual zijn. Kies daarom voor een sneaker in een egale kleur en met een spitse neus. Een ronde neus onder een mooi herenpak is niet bepaald stijlvol. Als je al een paar stijlvolle sneakers hebt: makkelijk! Vergeet ze alleen niet schoon te maken. Vieze schoenen op een bruiloft? No-go. Ga je wel voor een nieuw paar schoenen? Bestel ze op tijd. Bij kledingwebshop OTTO kun je achteraf betalen, gratis ruilen én heb je 30 dagen bedenktijd.

De finishing touch voor jouw zomerse bruiloft look

Manchetknopen, een mooi horloge, eventueel een armbandje om de andere pools, bretels, een stropdas, strikje (of anno 2021: geen van beiden).. De accessoires zorgen ervoor dat jouw outfit een succes wordt. Je wil immers wel een verzorgde look uitstralen.