Vintage outfit
Fashion

In 3 stappen een outfit met vintage look

Voordat je denkt “vintage is oudbollig”.. Wij gaan je het tegendeel bewijzen. Een outfit met vintage look wordt steeds populairder. Wil jij ook kijken of deze stijl bij jou past, maar wil je niet gelijk te diep in de buidel hoeven tasten? Wij hebben drie tips voor je klaar staan waarmee jij je outfit een stijlvolle, vintage look geeft!

3. It’s all in the details

Vele vintage fashion liefhebbers zullen het met me eens zijn: de details zorgen ervoor dat jouw vintage outfit echt succesvol is. Denk aan leuke haarsjaaltjes om je (opgestoken) haar net dat beetje extra te geven. Of grote, gouden oorbellen zoals je die vroeger misschien wel zag bij je moeder of grootmoeder. En zonder cat-eye, die je kunt maken met eyeliner of oogschaduw, is de look ook niet compleet. Lijkt die cat-eye echt een onmogelijke klus? Met deze tutorial wordt het een eitje!

2. Polkadot is always a good idea

Als je een gemiddelde vintage jurk van jouw favoriete style icoon of vintage webshop moet omschrijven, begin je waarschijnlijk met “polkadot”. Het geeft direct de retro 50’s vibe die je vroeger veel zag. In de zomer draag je je jurkje met blote benen en met een leuk hakje. In het najaar kun je je jurkje combineren met leuke naadkousen, een vestje of mooie mantel. Zo zie je er stijlvol uit én blijf je lekker warm.

3. Deze kleuren zorgen altijd voor een leuke look

Een zwarte jurk met witte polkadots is een echte klassieker die vele liefhebbers van de vintage look in de kast hebben hangen. Wil jij juist wat extra kleur aan je kledingkast toevoegen? Dan zijn deze kleuren altijd goed:

  • (Roest)bruin
  • (Oud)roze
  • Groen
  • Oranje
  • Geel
  • ..

Eigenlijk is alles wel goed. Het gaat voornamelijk om de vorm van de kleding. Als je een kledingstuk in de winkel of een webshop ziet, merk je eigenlijk vrijwel direct of dat kledingstuk geschikt is voor de 50’s vibe die jij wil creëren. En twijfel je toch over een bepaalde jurk, broek of top? Kijk dan eens bij webshops zoals Topvintage.nl, Instagram of Pinterest. Daar vind je gegarandeerd genoeg inspiratie voor je nieuwste look!

Afbeeldingen via TopVintage