reinigen huid
Trends

Met deze 3 producten reinig jij je gezicht snel én goed!

Ladies, wie herkent het niet. Je komt laat thuis van een avondje in de stad en het liefst duik je direct je bed in. Maar voor dat avondje in de stad heb jij je flink opgedofd. Naar bed met make up op is een echte no go. Om ervoor te zorgen dat jij toch lekker snel naar bed kan mét een schoon gezicht, delen we in dit blog 3 topproducten om snel en goed te reinigen!

Cleansing balm

Mijn persoonlijke favoriet om snel en goed te reinigen, is de cleansing balm van Clinique. Het is een balm die je tussen je vingers kan opwarmen. Door de warmte van je huid veranderd de balm in een olie. Superfijn, want het is heel zacht voor je huid en haalt zelfs de beste waterproof mascara’s van je wimpers zonder dat je ook gelijk je wimpers meetrekt.

Je spoelt het af met wat water (het liefst eerst met lauw water, zodra je huid helemaal schoon is sluit je af met koud water). Als je je gezicht met een handdoek droog wil maken, let dan goed op! Niet vegen, maar deppen. Zo beschadig je je huid niet.

Oil cleanser

Olie werkt dus echt als een malle. Olie laat de beste mascara’s en de dikste foundations losweken en dat is precies wat je wil hebben na een lange dag. Je gebruikt een paar pompjes en verdeeld dit over je handen. Vervolgens masseer je de olie goed in je huid zodat de make up kan losweken. Eigenlijk hetzelfde ritueel als bij de cleansing balm. Het enige verschil is dat deze structuur net wat vetter is. Pas dus op voor de dames met een vettige huid!

Zelf maken: oogmakeupremover

Voor de dagen dat je niet zoveel aandacht hebt besteed aan make up is een watje met micellair water vaak al voldoende voor je huid. Maar die mascara op je ogen, daar moet je wel even wat moeite voor doen. Voor deze tip hoef je niet naar de winkel, maar kan je gewoon even de keukenkastjes induiken. Zorg wel dat je een flacon hebt staan die je kan gebruiken. Doe hier vervolgens gelijke delen water en olijfolie (of amandelolie, eigenlijk is elke olie wel goed) in. De olie en het water mengen niet (duh). Waar je in de winkel gauw €2 kan betalen voor zo’n flesje remover, kost het je dit keer helemaal niets. En het werkt ook nog eens supergoed! Wel even goed schudden voordat je het gaat gebruiken.