stone island kleding
Fashion

Wat maakt Stone Island kleding zo speciaal?

Stone island is een in populariteit groeiend merk. Het merk heeft zich de afgelopen jaren in Nederland bewezen als producent van merkkleding in het hoogste segment. Het bedrijf pakt het fabriceren van kleding echter op een wat andere manier aan dan veel kledingmerken. Waar de meeste kleding merken uitgaan van een doelgroep en daar de kleding omheen produceren is stone island constant bezig met het verbeteren van de materialen en processen. Het merk creëert op deze manier kleding die vooruitstrevend is en simpelweg door andere merken niet geproduceerd zou kunnen worden. Deze innovatie heeft voor de groei en de sterke positie van het merk gezorgd.

Geschiedenis van Stone Island

Stone Island is een kledingmerk uit Italië dat is 1982 is opgericht door Massimo Osti. Binnen een jaar werd al 50% van het merk over genomen door Carlo Revetti om vervolgens 10 jaar laten het volledige bedrijf over te nemen.

De kracht van Stone Island

De kracht van het merk ligt volgens eigen zeggen in het ‘unieke vermogen om aan het afgewerkte kledingstuk te werken‘. Het kledingmerk is voortdurend bezig met experimenteren van kleurstoffen en behandelingen in hun kleurenlaboratorium. Hier is een afdeling met geavanceerde technologie die door de jaren heen al meer dan 60.000 verschillende kleurstofrecepten heeft ontwikkeld.

Stone Island wordt gezien als het merk dat ‘het algemene begrip van sportkleding heeft gedefinieerd’. Het merk is vooral populair bij jongere generaties en zij zien het merk ook vaak als referentiepunt. De kledingstukken zijn stijlvol en militaristisch van aard, en daarnaast erg comfortabel en duurzaam.

Stone Island logo

Het logo (of badge) van Stone Island bestaat uit een kompas waar aan beiden kanten de merknaam te zien is. Het beeldmerk van Stone Island zit altijd aan de kant van de linkerarm en wordt ook wel ’the patch’ genoemd omdat hij afneembaar is. Dit logo heeft voor een groot deel bijgedragen aan het succes van het merk. Het logo is opvallend en wordt door iedereen die het ziet als statussymbool gezien. De gedachte achter the patch is dat militairen een soortgelijke patch op een uniform dragen. Patches laten in het leger zien bij welke divisie een soldaat hoort, wat zijn naam is of welke specialiteit hij heeft. In het leger zijn patches ook altijd afneembaar zodat de kleding uitwisselbaar is.

Stone Island webshop

Heeft het bovenstaande verhaal je interesse gewekt en ben je benieuwd waar je eventueel een Stone Island trui kan bestellen? Op laboule.nl is er een groot assortiment aan Stone Island producten te vinden. Denk aan jassen, truien, caps, polo’s en shorts. Stuk voor stuk van de topkwaliteit die hierboven is besproken. Op deze webshop kun je snel en gemakkelijk online bestellen en veilig betalen.

Woon je toevallig in Haarlem? Dan kun je ook de fysieke winkel bezoeken en op je gemak rondkijken wat voor moois deze winkel allemaal te bieden heeft.