vrouwen blazer
Fashion

Layeren met blazers voor vrouwen

Voor vrouwen is een outfit samenstellen een stuk lastiger dan voor mannen. Dat komt vooral doordat mannen maar drie items nodig hebben: een kwalitatief goede top, zoals eentje van Stone Island, een goede broek en een paar sneakers. Wij dames moeten wat vaker layeren om een mooie outfit te maken. Wij leggen je uit hoe je dat doet met een blazer!

Een goede dames blazer vinden

Een goede blazer vinden die goed past bij jouw figuur is lastiger dan je denkt. De ene blazer is wat wijder dan de ander en er zijn ook nog genoeg varianten met een driekwart mouw. Dus hoe vind je de juiste? Zorg dat je een blazer altijd eerst past en laat een vriend of vriendin eerlijk zijn of haar mening geven. Als je ‘m online besteld, zijn we geneigd iets vaker items te houden omdat het retour sturen toch weer tijd kost.

Een eerlijke mening over de pasvorm is dus altijd goed. Maar let ook goed op de stof! Transpireer je veel? Kijk dan goed of de blazer van katoen is en niet van een andere stof. En ook de kleur is heel belangrijk. Een kleurtest doen is nooit mis. Hierbij kom je erachter welke kleur het beste bij je past. Veel vrouwen (en ook mannen) hebben items in hun kast hangen waarvan de kleur eigenlijk niet zo goed bij ze staat.

Combineren en dus layeren

Layeren is het dragen van verschillende laagjes op elkaar. Bij een blazer zijn genoeg mogelijkheden te bedenken. In de winter kan een blazer gecombineerd worden met een coltrui. In de lente is een dunne blouse of mooie top, zoals een Marc Cain shirt, een perfecte match. Het is leuk dat de kleur van je blazer terugkomt in de print van je top, zodat er een mooie balans ontstaat.

Zorg dat je outfit altijd uit drie kleuren bestaat, om zo de beste balans te behouden. Wit met donkerblauw en rood staat erg chique. Draag een witte blazer met donkerblauwe broek en een top met wit, rood en blauw. Qua accesssoires, zoals een tas, schoenen of shawl kan je ook kiezen uit een van de drie kleuren, om zo een mooi geheel te creëren.