kleding opvouwen
Fashion

Kleding opvouwen of op een hangertje?

Kleding van goede kwaliteit kopen is stap één, je kleding daarna goed onderhouden is stap twee. Maar hoe kan jij je kleding zo goed mogelijk onderhouden? Wij leggen het je uit.

Kleding opvouwen

Bepaalde kledingstukken kunnen makkelijk gevouwen worden. Denk aan spijkerbroeken, (basic) shirts, hemdjes etc. Kijk goed naar elk kledingstuk en vraag jezelf af of het lelijk wordt als je het opvouwt. Voor een zijden top is bijvoorbeeld niet aan te raden om deze op te vouwen. Een shirt van katoen kan weer wel opgevouwen worden.

Kleding ophangen

Er zijn ook genoeg kledingstukken die je op moet hangen. Zoals hierboven genoemd is blijft een zijden top een stuk mooier als je deze ophangt. Ook overhemden, jasjes en blouses blijven een stuk mooier door ze op te hangen.

Vaak zijn dit ook al wat duurdere kledingstukken. Denk maar aan een mooie Marc Cain blouse. Het is een flinke investering, dus het zou zonde zijn als deze door het opbergen lelijk wordt.

kleding opvouwen

Help: welke moet ik kiezen?

Er zijn natuurlijk ook kledingstukken waarbij het een stuk moeilijker is om te bepalen of iets mooier wordt door het op te vouwen of op te hangen. Een gehaakte trui of gehaakt vest kan je beter opvouwen. Dit omdat het materiaal vrij zwaar is. Door het op te hangen, kan dat negatief effect hebben op de pasvorm.

Wil je het echt graag ophangen? Zorg er dan voor dat je beschermers of zogeheten schouderverbreders op je kledinghangers hebt geplaatst. Deze zorgen ervoor dat een kledinghanger en wat breder oppervlakte krijgt en de pasvorm zo beter kan laten behouden.

Kleding op de juiste manier opbergen

Let als laatste ook goed op de plek waar je je kleding opbergt. Een open kast of kledingrek is erg mooi en stijlvol, maar het is dé plek voor kleding om stof te vangen. En zorg dat je kledingkast of kledingrek (als je er echt graag een wilt) niet in een vochtige ruimte staat. Ook dat kan invloed hebben op de kwaliteit van je kleding.