juiste basics kopen
Fashion

Waarom je de juiste basics niet goedkoop moet inslaan

Een simpel zwart hemdje hier, een wit t-shirt daar, een goede riem en een mooi overhemd. Het zijn allemaal basics die je in huis moet hebben. We dragen ze heel vaak, passen bij elke outfit en we zouden ook bijna niet zonder kunnen. Maar waarom willen we onze perfecte basics dan juist zo goedkoop inslaan?

Goedkoop = duurkoop

Fast fashion is al een lange tijd populair. Je shopt een shirtje voor zo’n €10 en een mooie riem mag niet meer dan €5 duurder zijn dan dat shirtje. Je hoopt natuurlijk dat je er jarenlang mee vooruit kan. Maar wees eens eerlijk. Een riem van €15, daar kan je niet al te veel van verwachten..

Ondanks dat het op dat moment misschien goedkoop lijkt, ben je uiteindelijk veel duurder uit. Die riem is binnen de kortste keren versleten en je kan toch niet zonder, dus koop je er weer eentje. Door kwalitatief goede, vaak ook wat duurdere, basics te kopen ben je gegarandeerd van jarenlang plezier van je items.

Waar koop ik de juiste basics?

Hoewel de basics van H&M, Zara en C&A heel verleidelijk zijn (qua prijs), zou ik deze winkels toch even overslaan als ik jou was. Ga eens naar een winkel zoals de Bijenkorf, Van Zuilen Mode, Van Uffelen of LeurinK Mode. Tuurlijk, het kan misschien even zeer doen als je bij de kassa staat, maar mooie basics zorgen er ook daadwerkelijk voor dat jij en je outfit er verzorgder uitzien. It’s up to you!

Het onderhoud van je basics

Het draait niet alleen om het aanschaffen van goede basics, maar ook hoe je omgaat met die items. Hang overhemden op aan goede kledinghangers (ja, dat kan echt een verschil maken), rol je riem netjes op in plaats van ‘m wat onhandig op te vouwen en rol je sokken op in plaats van de normale manier – zo blijft het elastiek sterk en hoef je niet elk seizoen nieuwe sokken te kopen.

Sommige dingen kan je ook beter niet in de wasmachine doen, maar juist met de hand wassen. Lees daarom altijd even de waslabels of vraag naar de wasvoorschriften als je jouw nieuwe basics koopt.