overhemd kopen tips
Fashion

Een heren overhemd kopen: hoe meet ik de maten op?

Een overhemd is een staple piece en hoort thuis in elke mannelijke garderobe. Het is een perfect kledingstuk voor zakelijke gelegenheden, zoals een presentatie of een bruiloft, maar ook voor casual gelegenheden zoals een etentje met familie is dit een geschikte keuze. Maar hoe weet je nou waar je op moet letten als je een overhemd koopt? Wij helpen je een handje!

Je maten (laten) opmeten

Voordat je je maten van een heren overhemd kan opmeten, heb je een aantal dingen nodig:

  • Een meetlint;
  • Pen en papier.

Om te kijken welke maat van overhemd je nodig hebt, kijk je als eerste naar de boordmaat. Dit is wat de meeste merken hanteren. De boordmaat meet je door het meetlint rond de basis van je nek te leggen. Zorg dat je nog kan slikken. Heb je de boordmaat opgenomen? Tel hier nog één centimeter bij op, voor de speling.

Je taille omvang meten

Deze maat meet je op de plek waar je taille het smalst is. Ontspan jezelf en ga vanuit een staande positie meten. Een beetje speling is ook nooit verkeerd. Een overhemd kan staand mooi zitten, maar bij te weinig speling kan het overhemd niet mooi ogen als je gaat zitten. Zonde!

Je borstomvang meten

De borstomvang meet je door het meetlint onder de oksels op het breedste punt van je borst te leggen. Meet niet te strak, zodat je nog voldoende bewegingsruimte hebt.

Armlengte opmeten

De meeste overhemden, zoals een Corneliani overhemd, hebben een standaard armlengte van 64 of 65 centimeter. Om zeker te zijn, kan je op de volgende manier je armlengte opmeten:

Je armlengte kan je opmeten door een meetlint vanaf je schouder tot je polsbotje te leggen. Draag je vaak een colbert over je overhemd? Wees er dan zeker van dat de mouw van je overhemd 1 á 2 centimeter langer dient te zijn.