kleding kantoor tips
Fashion,  Lifestyle

Help: Wat moet ik aan met dit weer?!

Het duurde even, maar de zomer is toch eindelijk aangebroken. Met temperaturen tot 32 graden in het vooruitzicht is het genieten geblazen. Tot je weer terug moet naar je werk.. Want wat trek je nou aan met dit weer? Wij geven je een aantal tips!

Kleding voor op kantoor

Hoewel we het liefst in een hemdje en een korte broek rond willen lopen, kan dat niet overal. Binnen veel organisaties mogen geen korte broeken gedragen worden. Daarom delen we in dit artikel vooral tips over materialen, kleuren en geven we je een paar handige tips.

Draag luchtige kleding

Strakke kleding is nu een echte no go. Iedereen gaat transpireren met dit weer (jij dus ook) en dan is niets lekkerder dan een los vallend shirt of los vallende blouse. Maak het jezelf niet te moeilijk en ga voor een katoenen of linnen blouse. Een maat groter kopen is echt niet erg. De oversized look is zelfs in. Doe er je voordeel mee!

Draag je als vrouw zijnde liever een blouse? Let dan goed op het materiaal van je blouses. Bepaalde stoffen staan bekend om ‘zweetstoffen’. Laat de polyester blouses maar in de kast hangen en ga voor een katoenen blouse.

Lichte kleuren dragen

Ooit een keer met een zwarte broek in de zon gezeten? Dan weet je dat je dat niet heel lang vol kan houden. Lichte kleuren, zoals wit en lichtblauw, zijn echte aanraders. Je zult merken dat je het minder snel warm krijgt. En dat komt tijdens dit soort dagen goed van pas.

Wat te doen tegen transpiratie

De temperaturen op je werkplek kunnen snel oplopen. Zweten is menselijk (iedereen transpireert met dit weer), maar heel verzorgd zien zweetplekken er niet uit. Hier een aantal tips om ervoor te zorgen dat jij tijdens dit warme weer zelfverzekerd door de wandelgangen van jouw werkplek loopt:

  • Je hebt speciale pads die je in je shirt of blouse kunt plakken. Deze plak je onder de oksel. Mocht je het warm krijgen en dus gaan transpireren, dan blijft dat jouw geheimpje.
  • Een extra shirt of blouse mee. Heb je een belangrijke meeting? Je weet nooit wat er voorafgaand kan gebeuren, dus een extra blouse of shirt meenemen is echt geen overbodige luxe. We weten allemaal namelijk hoe belangrijk een eerste indruk is.
  • Investeer in een goede deodorant. Een deodorant in spuitfles is perfect tegen vieze luchtjes, maar nog beter is om een deodorant in stickvorm te gebruiken. Deze bevatten vaak de juiste ingrediënten om jouw huid goed klaar te stomen voor hoge temperaturen.